Be part of our Slow Mission

Eigenlijk weten we wel hoe we onszelf kunnen vertragen maar zouden we hier vaker aan herinnert mogen worden. Slow Series inspireert je om je leven te vertragen. Hierdoor leer je beter naar jezelf luisteren, vind je meer rust en heb je meer aandacht voor alles wat je doet.

Door vaker een stap terug te doen, zul je uiteindelijk meer bereiken.

Lees waarom

We willen graag iets bereiken in ons leven, toch? In onze 24-uurs economie worden we constant gemotiveerd harder te werken en het beste uit onszelf te halen. Maar wie motiveert ons om eens een stap terug te doen? Eens wat minder hard door het leven te rennen en vaker stil te staan bij alles wat we al bereikt hebben?

Ontstaan van Slow Series

Mijn naam is Laura Voet en ik ben grafisch ontwerper. Grafisch ontwerpen is een prachtig vak, ik kan helemaal opgaan in mijn werk. Dat is heel mooi, maar het is de kunst een goed evenwicht te vinden tussen werk en rust. Afgelopen jaar was ik dit evenwicht even kwijt, ik ben een ontwerper die de lag hoog legt en graag alles zo goed mogelijk wilt doen. Ik leerde dat ik beter naar mijn lichaam moet leren luisteren omdat het me veel te vertellen heeft. Daarom wilde ik mijzelf herinneren om vaker een pauze te nemen tijdens het werk, iets minder hard te werken of om soms even te dagdromen omdat je daar vaak rustiger en creatiever van wordt.

Zo ontstonden er korte, krachtige quotes die me motiveerde om op dat moment anders te handelen, me te inspireren gas terug te nemen. Ze hielpen me mijn gewoontes te doorbreken en milder te zijn naar mijzelf. Aangezien ik niet de enige ben die de lat voor zichzelf hoog legt besloot ik anderen ook te willen inspireren en ontstond Slow Series.

Zeefdrukken leert je geduld te hebben en fouten te omarmen aangezien je niet altijd controle hebt over de uitkomst.

Laura VoetOntwerper

Ik wilde graag even loskomen van de computer en ben de zelfgemaakte quotes gaan zeefdrukken. Zeefdrukken is een ambachtelijk proces wat tijd en aandacht kost. Het leerde me geduld te hebben en fouten te omarmen aangezien je niet altijd controle hebt over de uitkomst, een mooie verdieping in mijn proces. Juist de ‘fouten’ in mijn zeefdrukken leverde het mooiste resultaat op.